کمرویی یا اختلال اضطراب اجتماعی؟

کمرویی یا اختلال اضطراب اجتماعی؟
کمرویی یا اختلال اضطراب اجتماعی؟

برخی از افراد وارد یک محیط اجتماعی می شوند، چه محل کار، مدرسه، یک مهمانی یا دانشگاه، و اعتماد به نفس، برون گرا، راحت و مشتاق معاشرت با دیگران هستند. داشتن تعاملات اجتماعی به آنها انرژی می دهد و گفتگو با افراد جدید و تسهیل بحث را برای آنها آسان می کند. این افراد اغلب به عنوان “پروانه های اجتماعی” یا “زندگی مهمانی” شناخته می شوند.

سپس افرادی هستند که برعکس این هستند، آنها دوست دارند در مکان‌هایی ساکت باشند که افراد زیادی در اطرافشان نباشند و عموماً زمان بیشتری برای گرم کردن و راحت بودن در کنار افراد جدید از آنها می‌گیرد. این افراد اغلب به عنوان درونگرا، خجالتی، آرام یا “محفوظ شناخته می شوند. 

.

پس خجالتی بودن دقیقاً چیست؟ و چه تفاوتی با اختلال اضطراب اجتماعی یا فوبیای اجتماعی دارد؟

کمرویی یک ویژگی شخصیتی یا احساسی است که تحت تأثیر همراهی دیگران قرار می گیرد. خجالتی بودن می تواند به این معنا باشد که وقتی به دیگران نزدیک می شوید یا به شما نزدیک می شوند، احساس عصبی، ترسو و احساس ناخوشایندی می کنید.

اختلال اضطراب اجتماعی شامل ترس، اضطراب و اجتناب است که به طور قابل توجهی بر بخش‌های مختلف زندگی فرد مانند کار، مدرسه، روال‌های روزمره یا در سایر محیط‌ها تأثیر می‌گذارد. این ترس یا اضطراب در موقعیت‌های اجتماعی رخ می‌دهد که احتمال خجالت یا ارزیابی منفی توسط افراد دیگر وجود دارد.

علائم و نشانه های رایج اختلال اضطراب اجتماعی عبارتند از:

  • ترس در موقعیت های اجتماعی که ممکن است مورد قضاوت دیگران قرار بگیرید
  • بترسید که شما طوری رفتار کنید که شرم آور باشد
  • ترس از اینکه علائم اضطراب شما مورد توجه دیگران قرار گیرد
  • نگرانی از این که دیگران فکر کنند شما مضطرب، ضعیف، دیوانه، احمق، کسل کننده یا دوست نداشتنی هستید
  • موقعیت های اجتماعی تقریباً همیشه باعث ترس یا اضطراب می شوند
  • موقعیت های اجتماعی به طور کلی اجتناب می شود یا با ترس یا اضطراب شدید تحمل می شود
  • از موقعیت هایی که در مرکز توجه هستید اجتناب می کنید
  • علائم فیزیکی مانند ضربان قلب سریع، لرزش، تنگی نفس، لرزش، عرق کردن، سرگیجه، ناراحتی معده را تجربه می کنید.
  • از درگیر شدن در رفتارهای اجتماعی رایج مانند شروع مکالمه با افراد ناآشنا، غذا خوردن در مقابل دیگران، برقراری تماس چشمی، قرار ملاقات، ورود به اتاقی که همه در آن نشسته اند، شرکت در مهمانی ها یا بازخوانی چیزی در فروشگاه اجتناب می کنید.
  • ترس از اینکه علائم فیزیکی شما مانند سرخ شدن، عرق کردن یا لرزش شما را شرمنده کند.
  • نگرانی هر روز قبل از یک رویداد اجتماعی آینده یا تکرار یک سخنرانی برای روزها قبل
  • بعد از یک موقعیت اجتماعی ممکن است زمانی را صرف تجزیه و تحلیل کنید و دائماً در مورد آنچه گفتید یا رفتار خود را بررسی کنید  

.

چه باید کرد؟

کاملاً طبیعی است که احساس خجالتی داشته باشید و وقت خود را برای گرم کردن با محیط های اجتماعی یا افراد جدید اختصاص دهید. 

اگر فردی خجالتی هستید و می‌خواهید از معاشرت لذت ببرید و در موقعیت‌های جدید راحت‌تر باشید، در اینجا چند نکته وجود دارد:

1. شروع به تمرین کنید: می‌توانید شروع به تمرین «حرف‌های کوچک» کنید یا از کسی سؤال بپرسید که با او راحت هستید. هنگامی که به اندازه کافی احساس راحتی کردید، می توانید این مهارت ها را با افرادی که به خوبی نمی شناسید مانند در مدرسه، محل کار یا مغازه ها تمرین کنید. هرچه بیشتر تمرین کنید، هنگام معاشرت احساس راحتی و اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.

2. نقاط قوت خود را شناسایی کنید: اگر موقعیت هایی وجود دارد که باعث می شود احساس خجالتی کنید، اشکالی ندارد! شما ممکن است ویژگی های شگفت انگیز زیادی داشته باشید که ممکن است دیگران نداشته باشند. می توانید این موارد را یادداشت کنید و با خود حمل کنید و اگر احساس خجالتی دارید و نیاز به یادآوری دارید می توانید آنها را بخوانید. ویژگی های خوب خود را به خاطر بسپارید و به یاد داشته باشید که خود را دوست داشته باشید!

3. از منطقه راحتی خود خارج شوید: سخنرانی کنید، به یک باشگاه ورزشی بپیوندید، پروژه جدیدی را در محل کار انتخاب کنید، با یک غریبه در یک کافه صحبت کنید. قرار گرفتن در معرض موقعیت های جدید به شما این امکان را می دهد که بر کمرویی خود غلبه کنید زیرا در بسیاری از زمینه های زندگی خود اعتماد به نفس ایجاد می کنید. 

اگر این مقاله را خوانده اید علائم و نشانه های رایج اختلال اضطراب اجتماعی در مورد شما اعمال می شود. در این حالت، شما از موقعیت‌های اجتماعی عادی می‌ترسید یا از آن دوری می‌کنید، زیرا آنها باعث ترس، اضطراب یا وحشت شدید شما می‌شوند. ممکن است ایده خوبی باشد که این موضوع را با یک پزشک عمومی یا روانشناس در میان بگذارید که بتواند به شما در غلبه بر این علائم کمک کند.

اگر این پست مفید بود، آن را به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه:

https://masoumehlashkari.com/?p=4026

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها