قدرت شگفت انگیز شکرگزاری: چطور با قدردانی، زندگی‌مان را متحول کنیم؟

چگونه موفقیت شناسایی می‌شود؟
قدرت شگفت انگیز شکرگزاری: چطور با قدردانی، زندگی‌مان را متحول کنیم؟

تعریف شکرگزاری: شکرگزاری، احساسی عمیق و قدرتمند است که می‌تواند زندگی ما را از جنبه‌های مختلف بهبود بخشد. به عبارت دیگر شکرگزاری تنها به معنای گفتن  “متشکرم” نیست، بلکه یک نگرش ذهنی و  سبک زندگی است که بر تمرکز داشتن بر  جنبه‌های  مثبت  زندگی  تأکید  دارد. شکرگزاری به معنای قدردانی  و سپاسگزاری از نعمت‌ها،  موهبت‌ها و  تجربیات  مثبت  زندگی است.

با قدردانی از داشته‌هایمان، نه تنها احساس شادی و رضایت بیشتری را تجربه می‌کنیم، بلکه سلامت روانی و جسمی خود را نیز تقویت می‌کنیم.

 

فواید شگفت انگیز شکرگزاری

۱- شکرگزاری، کلید رسیدن به خوشبختی: شکرگزاری در واقع نوعی نگرش مثبت به زندگی است. وقتی روی جنبه‌های مثبت زندگی تمرکز می‌کنیم و قدردان داشته‌هایمان هستیم، به طور طبیعی احساس شادی بیشتری می‌کنیم و کمتر دچار افسردگی می‌شویم. چرا؟ چون شکرگزاری با افکار منفی که منجر به افسردگی می‌شوند، مانند  دیدگاه‌های منفی نسبت به خود، جهان و آینده، ناسازگار است.

تحقیقات نشان داده‌اند که شکرگزاری نه تنها با کاهش افسردگی، بلکه با کاهش اضطراب و  حتی اعتیاد به نیکوتین، الکل و مواد مخدر نیز مرتبط است.

۲- روابط عمیق‌تر و صمیمانه‌تر با شکرگزاری: افراد شکرگزار معمولاً در روابط خود موفق‌تر هستند. آن‌ها برای حل مشکلات و اختلافات  تلاش می‌کنند، مهربان و بخشنده هستند و از خودشیفتگی دوری می‌کنند. بنابراین، جای تعجب نیست که شکرگزاری باعث تقویت روابط و افزایش رضایت در روابط عاشقانه می‌شود.

۳- متعالی نمودن سطح سلامتی با شکرگزاری: زندگی پرمشغله امروزی، اغلب با استرس  و کمبود خواب همراه است که سلامتی ما را  تهدید می‌کند. شکرگزاری می‌تواند به ما در  مقابله با این مشکلات کمک کند. تحقیقات نشان داده‌اند که شکرگزاری با کاهش استرس،  بهبود  کیفیت و افزایش  مدت زمان  خواب  و  در نهایت سلامتی بیشتر مرتبط  است.

۴- عملکرد بهتر در تمام جوانب چرخه زندگی:

شکرگزاری باعث افزایش انگیزه، توجه، عزم و انرژی می‌شود و به ما کمک می‌کند تا در  رسیدن به اهدافمان موفق‌تر  باشیم. افراد  شکرگزار به جای فرار از مشکلات، با  برنامه‌ریزی و تلاش برای رشد و یادگیری، به طور موثرتر و هوشمندانه تری با چالش‌ها  مواجه  می‌شوند.

۵- افزایش شادی و رضایت  از  زندگی:  شکرگزاری با افزایش ترشح سطح دوپامین و سروتونین در مغز، که هورمون‌های شادی  هستند، باعث بهبود خلق و خو و افزایش  احساس خوشبختی می‌شود.

۶- کاهش  استرس  و  اضطراب: وقتی روی چیزهایی که بابتشان سپاسگزار هستیم  تمرکز  می‌کنیم، ذهن ما از نگرانی و استرس رها می‌شود و احساس آرامش بیشتری می‌کنیم.

۷- تقویت سیستم ایمنی بدن: تحقیقات نشان داده‌اند که افراد شکرگزار، سیستم ایمنی قوی‌تری دارند و کمتر  دچار  بیماری  می‌شوند.

۸- بهبود  روابط  بین  فردی: ابراز  قدردانی  از  دیگران،  باعث  تقویت  روابط  و  افزایش  صمیمیت  می‌شود.

۹- فزایش اعتماد به نفس: وقتی قدردان توانایی‌ها و استعدادهای خود  هستیم، اعتماد به نفس ما افزایش  می‌یابد.

۱۰- بهبود کیفیت خواب: شکرگزاری به ما کمک می‌کند تا ذهن خود را  از افکار منفی آزاد کنیم و خواب آرام‌تری  داشته باشیم.

۱۱- افزایش انگیزه و انرژی: وقتی  قدردان  فرصت‌ها  و  موفقیت‌های  خود  هستیم،  انگیزه  بیشتری  برای  رسیدن  به  اهدافمان  پیدا  می‌کنیم.

۱۲- افزایش خلاقیت و نوآوری: شکرگزاری باعث  می‌شود  تا  ذهن  ما بازتر و پذیراتر شود و ایده‌های جدید را بهتر بپذیریم.

 

چطور شکرگزاری را در زندگی خود بگنجانیم؟

هر روز فرصت‌هایی برای ابراز قدردانی از  دیگران و لذت بردن از چیزهای  کوچک و  بزرگ زندگی وجود دارد. برای تقویت حس  شکرگزاری، این دو تمرین ساده را حتما در روتین روزانه خود بگنجانید.

۱. تمرین  “سه  نعمت” :قبل از خواب، سه اتفاق خوب روزتان را  بنویسید، حتی چیزهای کوچک مثل لذت  بردن از یک فنجان چای. سپس به این فکر  کنید که چرا این اتفاقات خوب رخ داده‌اند.

۲. نامه  قدردانی: به  کسی که از او سپاسگزارید، نامه‌ای  بنویسید و در آن احساسات خود را با  جزئیات بیان  کنید. تأثیرات  مثبت این کار  را  حتی اگر  نامه را ارسال  نکنید هم احساس  خواهید کرد.

۳- ابراز  قدردانی  از  دیگران: به  طور منظم از افرادی که در زندگی  شما تأثیر مثبت داشته‌اند، مانند خانواده،  دوستان،  همکاران و حتی غریبه‌ها، تشکر  کنید. می‌توانید این کار را به صورت شفاهی،  نوشتن نامه یا ارسال  پیام  انجام  دهید.

۴- مدیتیشن  شکرگزاری: مدیتیشن به شما  کمک  می‌کند تا ذهن  خود را آرام کنید، به زیبایی‌های درونی و اطرافتان متمرکز شوید و در نتیجه بر احساس شکرگزاری و ارسال فرکانس مبتنی بر قدردانی از نعمت‌های حاضر و نیز آمادگی و همینطور داشتن پتانسیل برای دریافت نعمت‌های بهتر قوی‌تر شوید.

۶- شرکت در فعالیت‌های داوطلبانه: کمک به دیگران و خدمت به جامعه، باعث  افزایش احساس شکرگزاری و رضایت از  زندگی می‌شود.

شکرگزاری، هدیه‌ای ارزشمند برای ما و دیگران: شکرگزاری نه تنها به ما  کمک می‌کند  تا  زندگی بهتری داشته  باشیم، بلکه باعث  می‌شود اطرافیانمان هم احساس ارزشمندی  کنند. بیایید این سنت زیبای باستانی و آمیخته با فرهنگ و تاریخ زیبای ایران را در  زندگی خود جاری کنیم و با قدردانی از داشته‌هایمان، به استقبال خوشبختی و  سلامتی برویم.

 

منبع:

Psychology today magazine/Jonathan Fader, Ph.D., psychologist and assistant professor of family medicine at the Albert Einstein College of Medicine.

مجله سایکولوژی تودی، دکتر جاناتان فِیدر، روانشناس و استادیار پزشکی خانواده در دانشکده پزشکی آلبرت انیشتین (همراه با تغییر)

کلینیک ذهن کیمیاگر، با مدیریت سرکار خانم دکتر لشکری و با داشتن تیمی پر قدرت از روانپزشکان و روانشناسان سطح عالی و دارای سابقه پر درخشان، آمادگی این را دارد همراه و هم قدم هموطنان گرانقدری که در زندگی فردی خود دچار چالش‌های ناشناخته و آزار دهنده هستند و یا در روابط بین فردی با همسر، فرزند و اجتماع با مسائل رنج‌آور، رو به رو هستند، تمام قد بایستد تا با ارزیابی تخصصی و ارائه بهترین راه‌حل‌های مناسب، به این عزیزان برای رسیدن به استاندارد ترین و عالی ترین وضعیت ممکن کمک کند.

اگر این پست مفید بود، آن را به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه:

https://masoumehlashkari.com/?p=6137

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها